Afbeelding

Heusden wil veilige jaarwisseling voor iedereen

Algemeen 54 keer gelezen

HEUSDEN • De gemeente Heusden wil dat oud en nieuw een feest is voor alle inwoners van de gemeente. Samen met politie, brandweer, Woonveste, buurtpreventie en ContourDeTwern zet ze zich dan ook in voor een veilige jaarwisseling voor iedereen.

Sinds dit jaar mag er op 31 december pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken. Ook mag er op 1 januari na 02.00 uur geen vuurwerk meer worden afgestoken. De gemeente Heusden en de politie gaan hier streng op handhaven.

Tijdens de jaarwisseling worden er tevens geen vreugdevuren gedoogd. Met het oog op de veiligheid en ervaringen uit het verleden, is alleen in Heesbeen één vreugdevuur toegestaan.

Containers

Leden van de buurtpreventie Heusden hebben bewoners die dichtbij een hondenpoepcontainer wonen, verzocht om een lege container rond de jaarwisseling op hun eigen terrein te zetten om schade te voorkomen.

Het Openbaar Ministerie eist – net als vorige jaren – hoge geldboetes, taakstraffen en gevangenisstraffen in strafzaken die te maken hebben met de jaarwisseling. Daarbij wordt schade altijd volledig op de daders verhaald.

De samenwerkende partijen hopen dat de jaarwisseling voor iedereen veilig en gezellig verloopt, zo laat de gemeente Heusden weten. "Het is daarom belangrijk dat er voorzichtig met vuurwerk wordt omgegaan. Vooral in de buurt van rieten daken moet worden opgepast met het afsteken van vuurwerk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 9 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden