Afbeelding

De Zilvermeeuw reikt beweegdiploma’s uit

Sport 627 keer gelezen

GIESSEN • Maar liefst 30 kleuters ontvingen zaterdag in sportcomplex De Jager in Giessen als eersten in het Land van Heusden en Altena het Nijntje Beweegdiploma uit handen van wethouder Renze Bergsma van de gemeente Woudirchem.

De kleuters hebben daarvoor 20 uur spelenderwijs tijdens de gymlessen van De Zilvermeeuw alle basisbeginselen van bewegen geoefend.

Het beweegdiploma is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie (KNGU) en wordt landelijk uitgereikt. Gymnastiekverenigingen met het beweegdiplomakeurmerk mogen de lessen geven en diploma’s uitreiken. 

Geleerd

Onder het toeziend oog van vaders en moeders, opa’s en oma’s lieten alle kleuters zaterdag een uur lang zien wat ze de afgelopen maanden hadden geleerd. Ze klauterden over matten, sprongen door hoepels en huppelden door de zaal. Het laatste kwartiertje kwamen ook de ouders in beweging.

Trainer Ans Nieuwenhuizen vertelt: “We zijn blij met het keurmerk en trots dat zoveel kinderen het diploma hebben behaald. Het is belangrijk dat peuters en kleuters in een leuke sfeer spelenderwijs leren goed te bewegen. Zeker omdat buiten spelen niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger. Een goede motoriek is ook een belangrijke basis voor het leren zwemmen en andere sporten.” 

Behaald door

De beweegdiploma’s zijn uiteindelijk behaald door Sophie Duister, Roos Duister, Claudia de Graaf, Nienke de Graaf, Charlotte Gruiters, Faith van Horssen, Sterre de Joode, Tessa Kamerman, Ruben Kant, Roos van Kapel, Hannah Meijer, Leon Paap, Evy Platenburg, Jayden Rozendaal, Maud Roos, Lara Slagmolen, Lisa Slagmolen, Feline van Sprang, Carola Struik, Thijs Verhoeven, Marian Verhoeven, Iris Verhoeven, Britt Viveen, Lieke van Vugt, Maartje van Vugt, Amanda van Vugt, Yonne Warmerhoven, Vera Wink, Tony Poldervaart en Danique van Zanten.

CSV de Zilvermeeuw is een omni-sportvereniging die oorspronkelijk gevestigd is in Sleeuwijk. De vereniging bestaat inmiddels ruim 50 jaar en heeft zich ook uitgebreid naar Woudrichem, Giessen/Rijswijk en Andel.

Klik op de foto voor meer afbeeldingen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden