Afbeelding

Italiaan wint Altena Biesbosch Ronde

Sport 72 keer gelezen

WERKENDAM • De Altena Biesbosch Ronde leverde maandag een mooie koers van 185 kilometer door het Land van Heusden en Altena op. Winnaar werd de Italiaan Marco Zanotti.

Zanotti, die een mooie beker in ontvangst mocht nemen, had de beste benen in de sprint van de zevenkoppige kopgroep, die het parcours in Werkendam opstormde. De Italiaan van het team Parkhotel Valkenburg mocht op de hoogste trede plaats nemen. Tweede in de zinderende eindsprint was Yoeri Havik van Seg Racing en derde werd Elmar Reinders. 

Kobus Hereijgers uit Hedel van team De Rijke, twee jaar geleden nog winnaar in Werkendam, viel net naast het podium met de vierde plaats. Reinders kon wel leven met zijn derde plaats. Het was ongekend spannend geweest, moest de renner van Jo Piels beamen. “Het groepje bleef bij elkaar en dan wint de snelste”, stelde Reinders, die wel de leider bleef in de topcompetitie. 

Meer moeite

Tweede man Havik had er meer moeite mee dat hij het moest afleggen tegen Zanotti. Havik kreeg wel de snelheid er goed in, maar kwam even in de knel te zitten bij de eindsprint van de kopgroep en dat kostte hem de zege in de fotofinish.

De zevende editie van de Altena Biesbosch Ronde was een mooie koers. Ruim 120 renners stonden aan de start voor de klassieker door de regio. Al vroeg ging het spel op de wagen met een eerste kopgroep van negen renners. Ze liepen in de buurt van Almkerk al uit tot boven de vier minuten. Even leek het ook of de koers al vroeg was gedaan. Nadat met name het team van de latere winnaar Zanotti was begonnen te sleuren in het peloton, slonk de voorsprong zienderogen. 

Gebeurd met de kopgroep

Half koers was het gebeurd met de kopgroep. Andere renners zaten echter meteen op het vinkentouw. Meteen kon een nieuwe kopgroep van zeven renners worden genoteerd. Richting Sleeuwijk liep de voorsprong op naar ruim drie minuten. Het bleek de beslissende ontsnapping. Het tempo lag door de goede samenwerking zo hoog dat Sjors Roosen van het team Jo Piels het tempo niet meer kon volgen. 

Dus bleven er zes over voor de finale. Daarin probeerde Kobus Hereijgers uit Hedel er tussenuit te knijpen. Echt weg kwam hij echter niet. In volle vaart stormde de kopgroep op de finish af met als snelste de rappe Italiaan Marco Zanotti. Voorzitter Jan Groeneveld van het wielercomité in Werkendam keek terug op een prachtig evenement. “Nou en of. Ik zeg altijd geen ongelukken, geen grote valpartijen en dat we een mooie winnaar hebben. Ik ben een gelukkig mens.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden