• Beeld ter illustratie.
• Beeld ter illustratie. Foto: Aangeleverd

Opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Rijswijk opent op 27 juni

Algemeen 935 keer gelezen

RIJSWIJK • Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne, februari 2022, zoeken veel vluchtelingen een veilig heenkomen. Ook in Nederland arriveren nog dagelijks Oekraïners. Er is dringend opvang nodig voor deze mensen. Gemeente Altena moet en wil daar een bijdrage aan leveren. Daarom wordt ook de tweede opvanglocatie in de gemeente geopend.

Op dit moment vangt gemeente Altena Oekraïense vluchtelingen op in de gemeentelijke opvanglocatie in Werkendam. Omdat deze locatie inmiddels voor ruim 80 procent bezet is, start men met de opvang van vluchtelingen in Rijswijk. Deze opvanglocatie aan de Dorpsstraat opent 27 juni aanstaande. 

Plaats voor veertig vluchtelingen
De opvanglocatie in Rijswijk werd vorige maand bouwtechnisch opgeleverd, met dank aan de grote betrokkenheid en inzet van een groot aantal vrijwilligers. De opvanglocatie werd nog niet direct in gebruik genomen, omdat de locatie in Werkendam op dat moment nog niet voor 80 procent bezet was. Omdat dit nu wel het geval is, opent de locatie in Rijswijk op 27 juni aanstaande. 

De opvanglocatie bevindt zich in de voormalige slaapwinkel Swart aan de Dorpsstraat. Het is op dit moment nog moeilijk in te schatten wanneer en hoeveel Oekraïense vluchtelingen opgevangen gaan worden in Rijswijk. Er is in ieder geval plaats voor veertig vluchtelingen. De omwonenden van de opvanglocatie zijn middels een brief geïnformeerd over de aankomende opening. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen 112 22 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 23 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden