• Mika Schalken uit Dussen in actie.
• Mika Schalken uit Dussen in actie. Foto: MOTOGRAFIE

Wederom winst voor Dussense Mika Schalken in Veldhoven

Sport 323 keer gelezen

REGIO • Circuit De Landsard in Veldhoven was het strijdtoneel van Mika Schalken voor het NK Junior Moto Racing, wat betreft race drie en vier van het kampioenschap. 

Op vrijdag was de vrije training, waarin geprobeerd is om de motor zo goed mogelijk gereed te maken voor de wedstrijddag. In de kwalificatie op zaterdag was het ‘s morgens nog glad op de baan, door de lage asfalttemperatuur. Hierdoor was er wat minder grip. De snelste tijd werd wel behaald door de Dussense Mika, maar het doel was zeker om verder te verbeteren. 

Tijdens de tweede kwalificatieronde was het wat warmer en konden de tijden verbeterd worden. Mika behaalde de pole postion voor de wedstrijden. Aan de start van de eerste race was Mika goed weg, maar hij werd op het rechte stuk gepasseerd. In de derde ronde wist hij de kop weer over te nemen en een klein gaatje te slaan. De druk van achteren bleef erop, want het gaatje met zijn achtervolgers bleef tussen de één en twee seconden schommelen. Mika hield zijn hoofd echter koel en wist dit vast te houden tot aan de finish. 

De tweede race beloofde spannend te worden, want de kopgroep was erg aan elkaar gewaagd. De start van Mika was dit keer iets minder en hij dook als tweede de eerste bocht in. Er werd in de eerste bochten erg gedrongen in de kopgroep. In de derde ronde kwam Mika weer aan de leiding en hij versnelde direct. Hij kon goede tijden rijden, waardoor hij wegliep en met een ruime voorsprong de overwinning pakte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 11 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden