<p>&bull; Beeld ter illustratie.</p>

• Beeld ter illustratie.

(Foto: Monique Timmer)

Dweilorkesten blazen pannen van het dak tijdens Biesbosch Dweildag in Werkendam

  •   keer gelezen

WERKENDAM • Komende zaterdag, 7 mei, wordt er in het centrum van Werkendam voor de allereerste keer een heuse Biesbosch Dweildag georganiseerd. Acht verschillende dweilorkesten uit de regio zullen hun muzikale prestaties aan het publiek in Werkendam tonen en daarmee de mensen vermaken.

De organisatie van deze dag is in handen van Muziekvereniging Irene uit Werkendam. De dweilorkesten die de pannen van de daken zullen blazen zijn: De Herrie Meuzikken uit Werkendam, De Leutschuppers uit Sleeuwijk, De Koele Band, De Ladykantjes en De Kaaikrakers uit Oosterhout, De Rolling Tones en De Koorenbouters uit Dordrecht en D’Eigeweskus uit Langeweg. 

De optredens beginnen zaterdag om 10.30 uur en zullen tot uiterlijk 15.30 uur duren. De dag wordt door de dweilorkesten gezamenlijk afgetrapt op het Merweplein, met een optreden van zo’n twintig minuten. Hierna verspreiden de dweilorkesten zich over het centrum van Werkendam, waar ze om en om op een locatie een vrolijk optreden zullen geven. 

De dweilorkesten zullen plaatsnemen bij de zalmschouw -welke aan het einde van De Hoogstraat bij het Plein staat-, de Hema, de pomp voor Eetcafé De Haven, de Valse Steeg en bij de kruising van de Kerkstraat met de Hoogstraat. Ook zullen de dweilorkesten om de beurt een optreden geven op het Merweplein. 

Hier wordt de feestelijke dag ook afgesloten, met een gezamenlijk optreden. Deze duurt van 15.00 uur tot 15.30 uur. Publiek wordt uiteraard van harte uitgenodigd, om in het centrum van Werkendam te komen genieten van de muzikale noten die gekraakt zullen worden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten