• Beeld van het Biesbosch MuseumEiland.
• Beeld van het Biesbosch MuseumEiland. Foto: Teus Admiraal

Kampioenschap ‘waterspatten’ en excursies tijdens de allereerste Laarzendag

Algemeen 190 keer gelezen

REGIO • Op zaterdag 14 mei organiseren zoveel mogelijk partijen in ‘NLDelta’ de allereerste Laarzendag in het kader van 600 jaar Elisabethsvloed. Op die dag willen wil men zoveel mogelijk mensen op laarzen laten lopen en zijn er overal activiteiten waarin laarzen centraal staan. 

Hiermee vraagt men aandacht voor de delta waarin we leven en wil men bewustwording creëren voor de problematiek van het stijgende water. De hele dag zijn er excursies en activiteiten voor jong en oud. Van een kampioenschap waterspatten tot een vleermuisexcursie. En van laarzen versieren tot avontuurlijke weidewandelingen. Alles op laarzen natuurlijk. Op 600jaarelisabethsvloed.nl/laarzendag is het hele programma te vinden.

Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam werkt ook mee aan deze laarzendag. Allereerst krijgen bezoekers die zich die dag op laarzen melden korting op de toegangsprijs tot het museum. Volwassenen betalen dan vijf euro en kinderen 2,50 euro. 

Om 14.00 en 16.00 uur worden excursies onder leiding van een gids door de Noordwaard georganiseerd. Deelname aan de wandelingen, die anderhalf uur duren kan door in te schrijven via de link op de website biesboschmuseumeiland.nl. Deelname kost 2,50 euro per persoon.

Om 15.00 uur organiseert men in de Biesbosch Beleving op het museumeiland de Deltakampioenschappen waterspatten voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Wie kan al stampend het water het hoogst op laten spatten? Ook voor dit evenement kun je jezelf inschrijven via de website van Biesbosch MuseumEiland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 5 uur geleden
• Na de prijsuitreiking van de jeugd was het tijd voor de senioren.
Succesvol Rondje Almkerk: 1319 euro ingezameld voor Roparun Sport 21 uur geleden
• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden