• Afbeelding ter illustratie.
• Afbeelding ter illustratie. Foto: 123rf.com

Gemeente neemt verkeerssituatie rondom ’t Rond in Woudrichem onder de loep

Algemeen 332 keer gelezen

WOUDRICHEM • De gemeente gaat naar aanleiding van schriftelijke vragen van de VVD de huidige verkeerssituatie op ’t Rond en het Raadhuisplein in Woudrichem onderzoeken. De VVD stelde dat de verkeerssituatie aldaar voor veel weggebruikers onduidelijk is, wat voor gevaarlijke situaties zorgt.

De VVD benoemde in de brief aan het college welke gevaarlijke situaties er zich zoal voordoen. ‘De kruisingen op ’t Rond gelden als gelijkwaardige kruisingen. Maar door de onduidelijke wegmarkeringen en de aanwezigheid van slechts enkele verkeersborden die waarschuwen voor gevaarlijke kruisingen, is dit voor veel weggebruikers onduidelijk.’ De partij schreef tevens dat op drukke dagen het grote aanbod van auto’s op het Raadhuisplein en de daar aanwezige parkeervakken leidt tot grote parkeerdrukte. ‘Ook hier geldt dat onduidelijkheid over regels ten aanzien van parkeren tot gevaarlijke situaties leidt.’ 

De benoemde situaties zijn voor de gemeente voldoende aanleiding om hier verdiepend onderzoek naar te doen. Hoewel uit verkeersveiligheidscijfers geen verhoogd risico blijkt, in vier jaar tijd zijn zeven ongevallen met blikschade geregistreerd en geen enkel ongeval met lichamelijk letsel, is het college bereid om te onderzoeken wat nodig is om eventuele onduidelijkheid weg te nemen. 

Volgens het college heeft verkeersveiligheid de hoogste prioriteit. Mocht uit het onderzoek blijken dat er aanpassingen nodig zijn, zal de gemeente hierover communiceren. De parkeer- en doorstroomsituatie op het Raadhuisplein zal ook een onderdeel zijn van het onderzoek. Vanwege de grote hoeveelheid lopende dossiers en projecten gaat men na de zomer aan de slag met het onderzoek.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 9 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 11 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden