• Jaap van Strien en bondsafgevaardigde Bettie Schelle.
• Jaap van Strien en bondsafgevaardigde Bettie Schelle. Foto: Aangeleverd

Mister Schoolvoetbal Jaap van Strien (85) neemt afscheid met KNVB-waarderingsspeld

Algemeen 1.174 keer gelezen

SLEEUWIJK - Schoolvoetbal en Brakelnaar Jaap van Strien. Vijftig jaar lang was het een goed huwelijk. Maar het is nu voorbij. Woensdagmiddag tijdens de regio finales schoolvoetbal op de velden van voetbalvereniging Sleeuwijk zwaaide Van Strien (85) na vijftig jaar af als commissielid. Voor zijn verdienste kreeg hij de waarderingsspeld van de KNVB door bondsafgevaardigde Bettie Schelle opgespeld.

“Dit is echt een verrassing. Ik wist er niets van. Ze hebben het goed geheim gehouden”, vertelt Van Strien met de daarbij behorende oorkonde in zijn handen even na vieren. Hij is er nog een beetje beduusd van. De verrassing was helemaal compleet toen hij tijdens de uitreiking ook nog eens zijn vrouw Annie, zijn zoon Marco en zijn dochter Fija in de toekijkende meute ontwaarde.

Namens de commissie Schoolvoetbal Altena/Bommelerwaard sprak Hans Groenenberg staand tussen de vele schoolvoetballertjes die in groepjes op het hoofdveld zaten de jubilaris toe. “Ik doe dit werk al 27 jaar, maar er is er eentje die het al vijftig jaar doet. Hij verdient een applaus”, sprak Groenenberg die Van Strien een certificaat van waardering en een aandenken met foto als blijvende herinnering overhandigde.

Lees het hele verhaal in Het Kontakt van donderdag 21 april 2022.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden