Afbeelding
Foto: Stock

Altena verkent belangstelling voor het installeren van een kinderburgemeester

Algemeen 187 keer gelezen

ALTENA • De gemeente Altena is samen met het onderwijs aan het verkennen of er voldoende belangstelling bestaat voor het installeren van een kinderburgemeester. Hiermee geeft het college invulling aan een motie die in juli vorig jaar werd aangenomen.

Het college onderzoekt in samenwerking met het onderwijs of men ook een lesprogramma over de (lokale) democratie en/of het houden van een kindergemeenteraad kan realiseren. Dit werd in de voormalige gemeenten Woudrichem en Werkendam reeds gedaan.

Wanneer er voldoende belangstelling is, zal het college een raadsvoorstel voor het instellen van een kinderburgemeester aan de gemeenteraad aanbieden en hierin de mogelijkheden voor het lesprogramma en of de kindergemeenteraad meenemen. Op dit moment loopt het bureauonderzoek. Hiervoor vraagt de gemeente ook informatie en ervaringen op bij andere gemeenten, door vragenlijsten en gesprekken. Het college hoopt in het tweede kwartaal van 2022 een raadsvoorstel aan de gemeenteraad aan te kunnen bieden, zo valt te lezen in een raadsinformatiebrief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden