Afbeelding

Nationaal Park De Biesbosch zoekt gidsen en start met opleiding

Algemeen 471 keer gelezen

ALTENA • De gidsen van het Nationaal Park De Biesbosch leiden met veel enthousiasme publiek rond in de prachtige natuur. Gezien de grote belangstelling voor deze excursies start het Nationaal Park in mei 2022 met een opleiding voor mensen die graag met mensen en natuur willen werken in de Biesbosch en Biesboschgids willen worden.

De opleiding bestaat in totaal uit twaalf bijeenkomsten en loopt van mei tot en met september 2022.Cursusavonden vinden plaats op de dinsdagavonden, de excursies op zaterdagochtenden. Omdat de gidsen uit een ruim gebied rondom de Biesbosch komen, worden de bijeenkomsten zowel aan de Brabantse als de Hollandse kant gehouden, met als locatie de beide bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen en het Biesboschmuseum in Werkendam. Het cursusprogramma is gericht op het vergroten van de natuurkennis van de Biesbosch en het leren hoe je het publiek zo goed mogelijk de natuur kan laten beleven. De excursies binnen de opleiding zijn bedoeld om de theorie ook werkelijk in het veld in de Biesbosch toe te kunnen passen. De cursisten leren hierdoor het gebied beter kennen.

De cursusorganisatie is in handen van IVN, Staatsbosbeheer en Biesboschcentrum Dordrecht in samenwerking met enkele ervaren Biesboschgidsen. Er wordt een bijdrage van 180 euro per persoon gevraagd voor deelname aan deze cursus. Cursisten kunnen na twee jaar actief te zijn als Biesboschgids, het bedrag voor vijftig procent terug ontvangen van de organisatie. Aan de cursus kunnen zo’n 25 personen deelnemen. Na aanmelding volgt een intakegesprek met Staatsbosbeheer of Biesboschcentrum Dordrecht. Geïnteresseerden in het volgen van een opleiding tot Biesboschgids, kunnen een mail met alle contactgegevens en een korte uitleg van hun motivatie sturen naar Wim Ruis via w.ruis@ivn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen 112 21 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 22 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden