• Wethouders Hans Tanis (gemeente Altena), Theo Boerman (gemeente Hardinxveld-Giessendam) en Joost van der Geest (gemeente Gorinchem).
• Wethouders Hans Tanis (gemeente Altena), Theo Boerman (gemeente Hardinxveld-Giessendam) en Joost van der Geest (gemeente Gorinchem). Foto: Aangeleverd

Altena, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam gaan samenwerken op veerverbindingen

Algemeen 428 keer gelezen

ALTENA • Wethouder Hans Tanis heeft donderdag 31 maart samen met Joost van der Geest en Theo Boerman, wethouders van respectievelijk gemeente Gorinchem en gemeente Hardinxveld-Giessendam, een samenwerkingsovereenkomst getekend over de veerverbinding tussen de drie gemeenten. De samenwerking gaat over de verbindingen tussen Boven-Hardinxveld – Werkendam – Gorinchem – Sleeuwijk en Gorinchem – Woudrichem – Loevestein – Fort Vuren.

De drie gemeenten zeggen een goede veerverbinding tussen hun oevers van groot belang te vinden. De wethouders geven dan ook aan tevreden te zijn met de samenwerking. “De veerverbinding is een belangrijk vervoersmiddel en daarmee van belang voor onze mobiliteit, economie en toerisme. Dat neemt de komende periode alleen maar toe als er rond onze gemeenten lang aan de weg gewerkt gaat worden. We onderstrepen met deze overeenkomst de samenwerking en zijn daar als drie partijen content mee”.

Elektrische veren
Naast het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen de drie gemeenten, ondertekenden gemeente Altena en gemeente Gorinchem ook financiële afspraken rondom de aankoop van twee elektrische veren. Deze zijn in aanbouw en worden naar verwachting begin 2023 door Riveer in de vaart genomen. Met de investering in elektrische veren geven Altena en Gorinchem uitvoering aan duurzaamheidsambities. Daarnaast is het van belang voor de kostenbeheersing van het vervoersmiddel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden