Afbeelding

Waterschapsbelasting Rivierenland stijgt tussen 2,2 en 4,3 procent

Algemeen 351 keer gelezen

ALTENA • Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft op vrijdag 26 november de begroting voor het komende jaar vastgesteld.

In de begroting staat wat het waterschap in 2022 gaat doen, wat zij voor de uitvoering van haar taken gaat uitgeven en welke inkomsten er zijn. Gezinnen met een eigen woning van 250.000 euro betalen volgend jaar 396 euro aan waterschapsbelasting. Voor gezinnen in een huurwoning ligt de waterschapsbelasting lager. Zij betalen volgend jaar 296 euro. 

Met de opbrengst van de waterschapsbelasting voert het waterschap een aantal vitale taken uit om het rivierengebied veilig en leefbaar te houden. Het waterschap zorgt voor veilige dijken, voldoende schoon grond- en oppervlaktewater en de zuivering van afvalwater. Afhankelijk van het type huishouden nemen de waterschapslasten in 2022 tussen de 2,2 procent en de 4,3 procent toe ten opzichte van 2021. 

De stijging is naast de prijs- en loonontwikkeling een rechtstreeks gevolg van de maatregelen die Waterschap Rivierenland neemt om te beschermen tegen overstromingen, te zorgen zorgen voor voldoende en schoon water in het rivierengebied en door de toegroei naar een kostendekkende belastingopbrengst. Het beheergebied van Waterschap Rivierenland strekt zich uit over een deel van de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Utrecht. De taken die het waterschap uitvoert zijn in de diverse provincies niet helemaal gelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden