Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Clubs kunnen kas spekken

Algemeen 310 keer gelezen

ALTENA • Verenigingen en clubs in Altena die hun kas willen spekken, kunnen zich bij de gemeente aanmelden om een inzamellocatie voor kerstbomen te beheren. De inzamelactie vindt plaats op woensdagmiddag 5 januari 2022. 

Verenigingen en clubs die op een door de gemeente aangewezen locatie bomen innemen, krijgen hiervoor een vergoeding van 50 euro en 15 euro per persoon per uur. Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat de gemeente Altena deze actie houdt. In de voormalige gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg werden tot afgelopen jaar verschillende manieren van inzamelen gehanteerd. Om het beleid gelijk te trekken heeft Altena ervoor gekozen de inzameling overal uit handen te geven. 

De verenigingen en clubs moeten aan iedere inwoner die een kerstboom in komt leveren een vergoeding van vijftig cent betalen. Daarnaast moeten eventuele kruisen en achtergebleven kerstboomversieringen verwijderd worden. Handschoenen en iets te eten of te drinken worden niet gefaciliteerd door de gemeente, daar moeten de clubs en verenigingen zelf voor zorgen. Afhankelijk van de inzamellocatie moeten er één of twee vrijwilligers aanwezig zijn. 

Voor parkeerplaats het Bolwerk, de inzamellocatie in Woudrichem, worden er vier vrijwilligers gevraagd. Vrijwilligers dienen minimaal zestien jaar oud te zijn en er moet ten minste één persoon op de locatie aanwezig zijn die ouder is dan achttien jaar. Op de 21 locaties zijn er in totaal 37 vrijwilligers nodig. Als er voor een plaats meerdere inschrijvingen zijn, loot de gemeente tussen de inschrijvers. 

Vrijwilligers kunnen zich inschrijven via de website van de gemeente.

q www.gemeentealtena.nl/kerstbomen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden