Foto: 123RF

ANWB initiatief ‘AutoMaatje’ uitgesteld tot voorjaar 2022

  •   keer gelezen

REGIO • De geplande start van het ANWB initiatief ‘AutoMaatje’ in Altena verschuift van 1 januari 2022 naar het voorjaar van 2022. Dat meldt het college. Aanleiding hiervoor is dat er door Trema Welzijn nog een projectleider en voldoende vrijwilligers geworven moeten worden.


Het initiatief zorgt, door de inzet van vrijwilligers, dat ouderen die minder mobiel zijn, mobiel en actief blijven. Vrijwilligers vervoeren hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding van dertig cent per kilometer. De ANWB stelt kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar. Het doel van het initiatief is om mensen zo lang mogelijk mobiel te houden en hen actief onderdeel uit te laten maken van de maatschappij.

De gemeente Altena en Trema betreuren het dat het initiatief noodgedwongen uitgesteld moet worden. “Overigens vormen het hoge aantal besmettingen, de daarmee samenhangende coronamaatregelen en de aanstaande decembermaand niet het juiste moment om vrijwilligers, voor een groot deel 65-plussers, te werven”, merkt het college op.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten