Collecteweek Stichting voor het Gehandicapte Kind

  •   keer gelezen

REGIO • Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Almkerk en Andel komen zij van 15 t/m 20 november 2021 aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.


Geen kind zonder vriendjes, dat is ons motto. Voor veel kinderen en jongeren met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar een dagbesteding, aparte scholen of helemaal niet naar school. Voor kinderen wordt spelen lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel jongeren met een handicap staan aan de zijlijn, terwijl ze graag met leeftijdgenoten willen sporten en afspreken.

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen en jongeren met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten, leren en afspreken – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.

Helft van de opbrengst bestemd voor De Bloesemhoff in Andel
Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan het Gehandicapte Kind dit werk doen. De helft van de opbrengst in Almkerk is bestemd voor De Bloesemhoff in Andel. Dit is een woonvoorziening voor jonge mensen met een beperking. Ook in de directe omgeving van de Bloesemhoff in Andel zal worden gecollecteerd door de bewoners en/of hun ouders. Lees meer over De Bloesemhoff op www.debloesemhoff.nl.

Collectant gemist?
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl. Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten