Afbeelding
Foto: 123rf.com

Familie Westerink valt in de prijzen

Algemeen 209 keer gelezen

WERKENDAM • Familie Westerink uit Werkendam is in de prijzen gevallen. Het enige wat de familie er voor hoefde te doen was lege batterijen inleveren.  

Elke maand beloont de Stichting Batterijen (Stibat) mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd en deze maand is de familie Westerink de gelukkige. Als beloning voor het inleveren van de lege batterijen heeft de familie een ‘support your locals’-dinerbon ontvangen. 

Ingezamelde batterijen leveren waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van onder anderen fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen en dakgoten. 

Wie lege batterijen inlevert draagt bij aan een duurzamere wereld. Hergebruik van metalen betekent namelijk dat er minder nieuwe grondstoffen uit de natuur hoeven te worden gewonnen. Er zijn in Nederland 25.000 inleverpunten voor lege batterijen.

Sinds 1995 houdt non-profitorganisatie Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. Ze ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. 

Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Meedoen kan door zoveel mogelijk lege batterijen te verzamelen en deze per tien stuks in een zakje te doen samen met een briefje waarop naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres vermeld staan. Nadat de batterijen ingeleverd en opgehaald zijn, selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen die beloond worden voor het inleveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden