<p>De onthulling van een van de bouwborden afgelopen vrijdag.</p>

De onthulling van een van de bouwborden afgelopen vrijdag.

Startschot voor Sleeuwijkse sportparken gegeven

  •   keer gelezen

SLEEUWIJK • Wethouder Shah Sheikkariem heeft vrijdag de namen en de bouwborden voor de twee nieuwe sportparken in Sleeuwijk onthuld.


De naam voor het atletiekcomplex wordt Atletiekpark Altena en het paardensportcentrum krijgt de naam Hippisch Centrum Altena. De drie toekomstige gebruikers Altena Road Runners, paardensportvereniging De Nieuwe Roef en het Altena College zijn betrokken geweest bij de naamgeving van de complexen. 

Met de onthulling van de bouwborden en de namen geeft de wethouder figuurlijk het startschot om daadwerkelijk meters te gaan maken met de realisatie van de beide sportparken. Na een lange voorbereidingsperiode komt de realisatie van beide sportparken nu in beeld. 

Meters maken
“We gaan nu starten met de realisatie, zodat er straks door sportliefhebbers veel meters gemaakt kunnen worden in de sportparken”, vertelt wethouder Sheikkariem.

“Met de komst van het paardensportcomplex en het atletiekcomplex draagt gemeente Altena bij aan het streven om een vitale gemeente te worden. Het belang van een vitale leefstijl wordt steeds meer helder. Het heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan het sociale welzijn van mensen.” 

Zowel het Atletiekpark Altena als het Hippisch Centrum Altena worden ontwikkeld in samenspraak met de toekomstige gebruikers, zodat bij het ontwerp al optimaal is ingespeeld op de wensen en toekomstige gebruiksmogelijkheden. 

Veelzijdige sportomgeving
“Een eigen, nieuwe locatie geeft ons de mogelijkheid om een veilige en veelzijdige sportomgeving te bieden aan onze leden en trainers”, stelt Hans Verbeek, voorzitter van de Altena Road Runners, tevreden. “Onze jeugd en andere leden die zich willen specialiseren op technische onderdelen krijgen de noodzakelijke faciliteiten om dit goed te beoefenen. Met de komst van het sportpark kunnen we een nog betere invulling geven aan onze ambitie om de atletieksport op een laagdrempelige manier aan te bieden.”

Marjolein van Berchum zegt namens De Nieuwe Roef: “Andere paardensportverenigingen zijn van harte welkom om op afspraak gebruik te maken van het complex. Zo kunnen we onze passie voor de paardensport met elkaar delen.” 

Uniek
Ook rector Gijsbert van der Beek van het Altena College kijkt uit de komst van het sportpark. “Het is heel uniek om een atletiekbaan naast de school te hebben. We kunnen straks voor de lessen bewegingsonderwijs veel sporten aanbieden met uiteraard het accent op de verschillende atletieknummers.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten