Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Situatie Kerkstraat Hank aangepast na evaluatie

Algemeen 217 keer gelezen

HANK • De twee betonblokken op de Kerkstraat in Hank worden andersom geplaatst, zodat verkeer zich niet meer klem rijdt in de versmalling.

De gemeente Altena heeft in het voorjaar van 2019 twee obstakels geplaatst in de Kerkstraat in Hank, tussen de Mariapolder en Zwaanstraat. Aanleiding was een verzoek van omwonenden om maatregelen te treffen tegen de te hoge snelheden van verkeer in de straat. 

Evaluatie
In de afgelopen maanden zijn deze verkeersmaatregel geëvalueerd door een extern adviesbureau.

Onderdeel van de evaluatie was een bewonersenquête. Uit de enquête blijkt dat het merendeel van de omwonenden (60 procent) tevreden is met de huidige verkeersmaatregel. Daarbij wordt de remmende werking positief ervaren. 

Niet tevreden
40 procent is niet tevreden. Dit komt voornamelijk door de ervaren onoverzichtelijke situatie en de invloed op het verkeersgedrag van weggebruikers, aldus de gemeente Altena.

De verkeersmaatregel is door externe onafhankelijke verkeerskundigen beoordeeld. De belangrijkste conclusies zijn dat de betonblokken verkeerd om en te ver van elkaar af staan. 

Dit remt het verkeer goed af, maar beperkt de doorstroming, draagt bij aan de onoverzichtelijkheid van de verkeerssituatie en leidt er toe dat fietsers soms geen ruimte geboden wordt. Deze conclusie komt overeen met de resultaten uit de enquête.

Het remmende effect op de snelheid willen de gemeente en inwoners graag behouden. De doorstroming, overzichtelijkheid en daarmee de verkeersveiligheid wil de gemeente verbeteren. 

Voor juli
Daarom worden de betonblokken andersom geplaatst, zodat verkeer zich niet meer klem rijdt in de versmalling. De wegmarkering wordt hierop aangepast. De aanpassingen worden uitgevoerd voor juli.

De ervaring met de huidige maatregel neemt de gemeente mee bij de geplande herinrichting van de Kerkstraat. Deze staat in het voorjaar van 2022 gepland, inclusief het vervangen van de riolering. Bij de voorbereiding van de herinrichting worden omwonenden en andere belanghebbenden opnieuw betrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 17 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden