Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

CDA wil ‘bomen van hoop’ als herinnering aan coronapandemie

  •   keer gelezen

ALTENA • CDA’ers Arno Bouman en Otto van Breugel vinden het een ‘mooie gedachte’ als iedere kern in Altena een plek krijgt om inwoners die getroffen zijn door de coronapandemie te gedenken.


Dit kan bijvoorbeeld door het planten van een ‘boom van hoop’, betoogt het tweetal. Op een begraafplaats of op een centrale plek in een dorp. 

Duurzame toekomst
“Hier kunnen inwoners die getroffen zijn door het coronavirus, op welke wijze dan ook, even stilstaan. Bomen staan niet alleen symbool voor hoop, maar dragen bovendien bij aan een duurzame toekomst”, aldus de raadsleden, die geïnspireerd zijn door de gemeente Kampen.

Daar werden deze week op algemene begraafplaatsen gedenkplekken onthuld voor mensen die getroffen zijn door het coronavirus.

Bouman en Van Breugel hebben middels schriftelijke vragen het college voor het idee gepolst en doen alvast de suggestie om de dorpsraden bij de totstandkoming van de gedenkplaatsen te betrekken.

Progressief Altena
Eind vorig jaar sprak raadslid Anne-Wil Maris van Progressief Altena tijdens een raadsvergadering ook al het idee uit om in Altena bomen te planten ter herinnering aan de slachtoffers van het coronavirus.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier