Afbeelding

Progressief Altena stelt vragen over thermisch gereinigde grond in Noordwaard

Algemeen 422 keer gelezen

WERKENDAM • Progressief Altena zet vraagtekens bij de herkomst van de thermisch gereinigde grond die bij de herinrichting van de Noordwaard gebruikt is.

Aanleiding hiervoor zijn ontwikkelingen in Bunschoten, waar onlangs gestart is met het vervangen van thermisch gereinigde grond, die vijf jaar geleden gebruikt is voor het verzwaren van een dijk. 

Zouten, benzeen en GenX
“Deze grond is afkomstig van Afvalstoffen Terminal Moerdijk en blijkt o.a. hoge concentraties zouten, benzeen en GenX te bevatten. Door uitspoeling zijn ook aanliggende sloten vervuild”, schrijven Christian Alderliesten en Anne Nieuwenhuis namens Progressief Altena in vragen aan het college.

Ze willen graag weten of de thermisch gereinigde grond in de Noordwaard ook afkomstig is uit Moerdijk en of de grond na het aanbrengen nog is getest op verontreinigingen.

“Als deze grond ook vervuild blijkt te zijn, kan dit mogelijk risico’s opleveren voor mens, dier en natuur”, aldus Alderliesten en Nieuwenhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden