Gemeente en politie controleren garageboxen in Altena, geen overtredingen
Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Stockfoto 123RF

Gemeente en politie controleren garageboxen in Altena, geen overtredingen

  •   keer gelezen

ALTENA • De gemeenten Altena, Breda en Etten-Leur hebben dinsdag samen met de politie ongeveer 200 garageboxen bezocht en gecontroleerd.


Uit een eerste inventarisatie blijkt dat daarbij geen overtredingen zijn geconstateerd. 

Wel werden ‘preventieve gesprekken’ gevoerd en gaan de gemeenten verder aan de slag om de samenwerking met enkele verhuurders op dit vlak te verbeteren.

De controles zijn gericht op het toezicht en beëindigen van strijdig gebruik van garageboxen. Gemeenten zien regelmatig dat de garageboxen voor andere zaken gebruikt worden dan dat het bestemmingplan toelaat.

Weerbaar maken
Daarnaast wordt bij de controles aandacht besteed aan het weerbaar maken van betreffende eigenaren en verhuurders tegen eventueel misbruik voor criminele doeleinden.

Zo krijgen eigenaren en verhuurders tips zoals hoe men een huurcontract het beste op kan stellen, om betalingen altijd via bank te laten verlopen en te vragen naar identiteitsbewijzen bij het verhuren. 

Ook kunnen extra maatregelen getroffen worden als het plaatsen van camera’s op afgesloten terreinen, een toegangspoort met registratie en goede verlichting. Daarnaast zijn er mogelijkheden om vermoedens van strijdig gebruik, overtredingen en criminaliteit te melden.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier