Afbeelding

Ook ‘Reis door de Tijd’ voor burgemeester Lichtenberg

Algemeen 278 keer gelezen

ALMKERK • Jan de Graaf en Anton van der Meijden hebben een exemplaar van ‘Reis door de Tijd’ overhandigd aan burgemeester Egbert Lichtenberg. 

Het boek geeft een impressie van de voormalige gemeente Almkerk en plaatjes voor het boek kunnen gespaard worden bij Albert Heijn in Almkerk. 

Dankzij deze plaatjesactie is een mooi initiatief ontstaan. In Almkerk bedenken twee mannen dat het een leuk idee zou zijn om deze plaatjes voor het boek ‘Reis door de Tijd’ te gaan verzamelen voor ouderen, in eerste instantie voor de bewoners van Altenahove. 

Mooie verzameling
De plaatjes zijn onderverdeeld in verschillende rubrieken o.a. dorpsgezichten, verenigingsleven, kerken, 40-45, de watersnoodramp, winkels en bedrijven, feest, karakteristieke gebouwen en kunstwerken, natuur en scholen. Een mooie verzameling van vroeger en nu.

De ouderen die in Altenahove wonen zijn veelal bewoners uit de regio en het boek brengt allerlei herinneringen naar boven over hoe het vroeger was in Almkerk, Nieuwendijk, Uitwijk, Waardhuizen en Uppel. Vol enthousiasme worden er overal plaatjes verzameld en al gauw worden twee woonkamers omgetoverd tot verzamelplekken. 

Lijsten worden gemaakt, ruilhandel ontstaat en dankzij een oproep via facebook groeien de aantallen gestaag. Er worden extra boeken geschonken en heel veel plaatjes  geplakt. De aanvoer blijft maar groeien naar duizenden plaatjes. 

Sneeuwbaleffect
Typisch geval van een sneeuwbaleffect. Zo zijn er tot nu toe 5184 plaatjes geplakt in 24 boeken.

De heren gaan op pad om de inwoners te verrassen. Eerst zijn boeken gebracht naar Altenahove, Antonia, Altenastaete en de Lemmenskamp. 

Goezate
Dat de actie positieve reacties oproept blijkt wel uit het verzoek om het boek ook te sparen voor bewoners in Goezate. Afgelopen week werden daar de bewoners verrast met een aantal exemplaren.

Nog steeds plaatjes beschikbaar
Er zijn nog steeds duizenden plaatjes beschikbaar voor iedereen die het boek nog compleet wil maken. Mis je nog een plaatje? Neem dan contact op met de initiatiefnemers Jan de Graaf (06-11015308) en Anton van der Meijden (06-22416578).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden