Verbazing over tweede ‘onnodig en duurder’ glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen
Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: nl.123rf.com

Verbazing over tweede ‘onnodig en duurder’ glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen

  •   keer gelezen

ALTENA • Netleverancier Fore Freedom in verbaasd over de voorgenomen aanleg van nóg een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Giessen, Veen, Werkendam en Wijk en Aalburg.


Delta Fiber Netwerk, een aanbieder van glasvezelinternet, is daar deze maand een campagne voor gestart. “Bij voldoende aanmeldingen kan naar verwachting voor de zomer al gestart worden met de aanleg”, aldus Delta Fiber Netwerk in een persbericht.

Maar op de bedrijventerreinen in Werkendam en Giessen ligt al een collectief open glasvezelnetwerk van Fore Freedom en de overige bedrijventerreinen zijn door andere partijen voorzien van een collectief netwerk, schrijft de Hedelse netwerkleverancier in een brief aan de gemeenteraad.

Onnodige schade
“U als gemeente heeft in 2020 aan ons een vergunning verleend voor het aanleggen hiervan. Waarom een tweede netwerk laten aanleggen door Delta Fiber Netwerk en hiermee zorgen voor onnodige schade, overlast, kosten en stikstofuitstoot, wanneer er al een onafhankelijk, snel en betrouwbaar open glasvezelnetwerk ligt?”

Het door Fore Freedom aangelegde glasvezelnetwerk geeft aangesloten bedrijven vrijheid in de keuze van glasvezeldiensten (internet, telefonie, televisie, beveiliging) en leverancier, staat verder te lezen.

“Delta Fiber Netwerk kan hier dus ook gewoon leveren. Bij vergelijking van beide diensten komt ook duidelijk naar voren dat een aansluiting op het door ons aangelegde glasvezelnetwerk voordeliger is dan de acties van Delta Fiber Netwerk. Tevens heeft Fore Freedom een ruimer aanbod van onafhankelijke diensten aanbieders op haar netwerk.”

Rol van gemeenteraadslid
Fore Freedom, dat graag wil horen hoe de beslissing tot het aanleggen van een tweede ‘onnodig en duurder’ glasvezelnetwerk tot stand is gekomen, zet bovendien vraagtekens bij de rol van een gemeenteraadslid in de communicatie van Delta Fiber Netwerk.

“Het is opmerkelijk dat raadslid Wijnand van der Hoeven van de ChristenUnie aan het woord is en duidelijk naar voren komt dat hij werkzaam is bij Delta Fiber Netwerk.”

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier