Afbeelding

‘In avonduren naar dokterspost in Altena, ‘s nachts naar Gorinchem’

Algemeen 624 keer gelezen

ALTENA • Senioren Platform Altena pleit voor een combinatie van een mogelijke huisartsenpost in Altena en de post in Gorinchem.

Inwoners met spoedeisende klachten zouden dan in de avonduren en in het weekend terecht kunnen ‘ergens centraal in Altena’ en ’s nachts bij het Beatrixziekenhuis.

“Dat wil zeggen dat onze inwoners niet de Merwedebrug over hoeven als het nog druk is en omgekeerd hoeft de huisarts van de dokterspost deze gang ook niet te maken”, schrijft Ad de Graaf, voorzitter van Senioren Platform Altena, in een brief aan het college.

Bommelerwaard
Hij neemt daarbij de Bommelerwaard als voorbeeld. Daar is het zo dat de inwoners tussen 17:00 uur en 23:00 uur en in het weekend in Zaltbommel terecht kunnen. ‘s Nachts moeten mensen naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

“Deze werkwijze zou ook in Altena welkom zijn”, stelt De Graaf, die voorstelt dat het college deze werkwijze ook onder de loep neemt.

Wethouder Shah Sheikkariem zegde eerder al toe de komst van een huisartsenpost naar Altena te onderzoeken.

Opgedeeld
De Graaf wijst erop dat de dokterspost in Gorinchem twintig jaar geleden is ontstaan, omdat niet alle huisartsen in Altena op één lijn zaten. Vervolgens is de streek opgedeeld.

“Geografisch een enorm groot gebied, van Leerdam tot aan Herwijnen en Andel. Voor de inwoners van Altena is het lastig om de afstand naar Gorinchem te overbruggen. Letterlijk, want de Merwedebrug is vaak het obstakel.”

Senioren Platform Altena vertegenwoordigt een belangrijk deel van de inwoners van Altena, ‘waarvan velen steeds minder mobiel worden gezien hun leeftijd, maar ook meer kans lopen de dokter nodig te hebben’, beschrijft de voorzitter.

Druk
“Dat geldt natuurlijk ook voor de overige inwoners van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden en de vijf dorpskernen van de gemeente West Betuwe. De druk op de dokterspost zal hierdoor jaarlijks toenemen. Nu is het al zo dat inwoners het gevoel hebben dat die druk te groot is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 11 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 12 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden