Afbeelding

CDA wil af van ‘dure controleverklaring’ voor subsidieontvangers

Algemeen 277 keer gelezen

ALTENA • BIZ Werkendam en zwembad Bijtelskil in Sleeuwijk vinden een dure accountantsverklaring om hun jaarlijkse subsidieaanvraag te verantwoorden niet in verhouding met de jaarlijkse omzet.

Dat schrijven CDA-raadsleden Arie-Pieter Verdoorn en René Roovers in vragen aan het college. Het tweetal pleit voor goedkopere alternatieven en voor een betere balans tussen de jaaromzet en de verplichtingen die daarbij horen.

Onafhankelijke accountant
Bij subsidies van meer dan 50.000 euro moet een subsidieontvanger een controleverklaring van een onafhankelijke accountant meesturen.

In het geval Bijtelskil wordt de administratie verzorgd door Sportfondsen Nederland, waar ook de jaarcijfers worden opgesteld. Hierbij wordt controle wordt uitgevoerd door een intern accountant, die een samenstelverklaring bijvoegt, weten Verdoorn en Roovers.

“Ondanks dit gegeven wordt het bestuur van zwembad Bijtelskil toch verplicht om een relatief dure accountsverklaring toe te voegen van een andere accountant. Naar onze mening gaat een dergelijke dure controleverklaring wel ver voor een behoorlijk eenvoudige exploitatie en vijf maanden operationele openingstijd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden