Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto:

Mogelijk fietspad in Hankse polder

  •   keer gelezen

HANK • AltenaLokaal, Progressief Altena, CDA en Pauline van den Tol willen dat er een fietspad komt in de polder bij Hank, dat het dorp met de Aakvlaai, De Kurenpolder, Jachthaven Vissershang en het Jeppegat verbindt.


De partijen steunden dinsdag de motie van Hankenaren Jasper Berm (AltenaLokaal) en Christian Alderliesten (Progressief Altena), die ook ingediend was door Otto van Breugel (CDA).

Volgens de partijen is een vrijliggend fietspad nodig, omdat de huidige ‘smalle polderwegen’ onveilige situaties ontstaan door ‘een ongewenste combinatie van (zwaar) landbouwverkeer, transportbedrijven, auto’s (met botenaanhangers), voetgangers en fietsers.’

Ook worden de Brabantse Biesbosch en watersportgebied De Aakvlaai de laatste jaren steeds meer bezocht en is de polder bij Hank een ‘aantrekkelijk gebied’ voor fietsers.

Jannezandse brug
Bovendien vinden de partijen de Jannezandse brug, die gerestaureerd wordt, bereikbaar gemaakt moet worden voor fietsers en voetgangers.

De partijen hopen dat wethouder Hans Tanis voor volgend jaar zomer de noodzaak, mogelijkheden en kosten van een fietspad in de Hankse polder kan presenteren.

Tanis zelf hoopt dat hij het plan voor een fietspad mee kan nemen in andere verkeerskundige ontwikkelingen die Hank te wachten staan. Zo wordt in en rond het dorp gewerkt aan de aanpak van sluipverkeer en staan ook de uitbreidingsplannen van De Kurenpolder nog op de planning.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier