In het dorpshuis worden in totaal zes werkplekken ingericht.
In het dorpshuis worden in totaal zes werkplekken ingericht.

Thuiswerken in dorpshuis Genderen

Algemeen 2.069 keer gelezen

GENDEREN • Wie zich thuis lastig kan concentreren kan terecht in het dorpshuis in Genderen.

‘t Dorpshuis Genderen heeft met een financieel steuntje in de rug van de gemeente Altena zes werkplekken ingericht in de kleine zaal van het gebouw aan de Rondendans 10. 

De plekken zijn bedoeld voor mensen die thuis lastig aan hun werk toe komen, nu ze vanwege de coronamaatregelen opnieuw niet naar kantoor kunnen of mogen. 

“Niet iedereen kan zich thuis even goed concentreren of een eigen kantoorruimte inrichten”, zegt Harm-Jan van der Beek, voorzitter van Stichting Verenigingsgebouw Genderen. “En ook als bijvoorbeeld de kinderen thuis zijn, kom je vaak niet aan je werk toe.” 

Tussenoplossing
Reden voor het dorpshuis om als een soort ‘tussenoplossing’ zes flexwerkplekken te creëren voor mensen in het dorp en uit de directe omgeving. De gemeente Altena helpt in deze opstartfase en als het echt storm loopt, kunnen ook in de grote zaal nog mensen terecht.

In de kleine zaal van het dorpshuis zijn alle voorzieningen inmiddels aanwezig: bureaus, goede stoelen, wifi, een printer en koffie en thee. 

Ruim opgezet
Alles uiteraard op ruim anderhalve meter afstand van elkaar, benadrukt Van der Beek. “We hebben het ruim opgezet. Hier zit je wel drie meter van elkaar af. En de tafel met koffie en thee hebben we bewust klein gehouden. Het is niet de bedoeling dat mensen daar gezellig met elkaar gaan staan kletsen.”

Want voor het sociale aspect hoef je niet naar het dorpshuis te komen, zegt hij. “Als je thuis prima kunt werken, moet je dat vooral doen. We bieden hier de ruimte aan mensen die thuis niet goed hun werk kunnen doen.”

In die zin snijdt het mes aan twee kanten, want ook voor werkgevers zijn de flexwerkplekken aantrekkelijk. Werken in het dorpshuis kan voor 15 euro per halve dag, inclusief alle faciliteiten én btw. 

Van der Beek zou het als werkgever wel weten. “Er komt natuurlijk ook een stukje economie bij kijken, als je werknemers het werk thuis maar moeizaam gedaan krijgen. En er zijn genoeg kantoren waar de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden. Dan zijn het voor een bedrijf de kosten niet als werknemers hier aan de slag kunnen.” 

Win-win-winsituatie
Eigenlijk is het een ‘win-win-winsituatie’, want ook het dorpshuis zelf profiteert van deze opzet, legt Van der Beek uit.

“Ook onze inkomsten zijn door corona natuurlijk gekelderd. Met de werkplekken hopen we dat een deel op te kunnen vangen. Als de loop er eenmaal is, hopen we dat deze mensen ook in de toekomst, na deze pandemie, het dorpshuis weten te vinden voor feestjes. Bijvoorbeeld voor de verjaardag van hun vader of moeder. De afgelopen vijf jaar zagen we die verjaardagen voor ouderen steeds populairder worden.” 

Een werkplek in het dorpshuis in Genderen reserveren kan via beheerder Mariska van der Kolk: 06-21615690 of mariska-72@hotmail.com. De werkplekken zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Na de prijsuitreiking van de jeugd was het tijd voor de senioren.
Succesvol Rondje Almkerk: 1319 euro ingezameld voor Roparun Sport 19 uur geleden
• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 19 uur geleden
• The Dirty Daddies.
The Dirty Daddies, met Sleeuwijker Rogier van der Zouwen, kondigt nieuwe shows aan Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden