Afbeelding

'Hotel' De Hartenjager in Giessen gastheer van 1000 wormen

Algemeen 862 keer gelezen

GIESSEN • Wethouder Roland van Vugt heeft donderdag bij De Hartenjager in Giessen het eerste wormenhotel officieel geopend.

Hij deed dat door zo'n 1000 'gasten' hun kamers te wijzen. 

De bedoeling is dat de wormen in het wormenhotel gft-afval omzetten in compost. Zo wordt afval hergebruikt en de compost is een goede bodemverbeteraar. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Op een speciale menukaart laat Mark Thur, 'wormenpromotor' bij Megrow van The Dutch Nightcrawlers uit Uppel, zien wat de wormen graag eten: voornamelijk groente en fruit en soms een hapje rijst, maar beslist geen melkproducten, vlees of eieren. 

"Zoals het een goed hotel betaamt heeft ook dit wormenhotel dus een restaurant, een bed en ook een raampje. Daardoor kunnen jullie af en toe even kijken hoe het met de wormen gaat. Het zijn nu jullie gasten, zorg er goed voor", zei Thur tegen Nicolette van Andel en Janine Kant, namens De Hartenbrigade de kersverse hoteleigenaars.

De tekst gaat verder onder de foto.

In totaal zijn in Altena vijf wormenhotels geplaatst. Naast De Hartenjager in Giessen staan de hotels bij kinderboerderij Floreffehoeve in Werkendam, bij het Prinsentuin in Andel en in Meeuwen en in Genderen. 

Veel belangstelling
Er was veel belangstelling voor de hotels, zegt wethouder Van Vugt. "We hebben uiteindelijk zelfs moeten loten." Ook bij scholen in Altena komen wormenhotels.

"Om de leerlingen ervan bewust te maken dat zo'n klein beestje als een worm ervoor kan zorgen dat de wereld een beetje leefbaar blijft."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden