Afbeelding

College: ‘Duijlweg-Midgraaf is een veilig kruispunt’

Algemeen 576 keer gelezen

ALMKERK • Terwijl de VVD wil dat de kruising Duijlweg-Midgraaf veiliger wordt, stelt het college juist dat het kruispunt bij Almkerk ‘in de basis’ veilig is.

Burgemeester en wethouders zien dan ook geen reden voor extra maatregelen, schrijven ze in antwoord op schriftelijke vragen van Jan Kolf.

Het VVD-raadslid had de situatie aangekaart na opnieuw een ongeval op de kruising van de wegen Duijlweg en Midgraaf afgelopen juli.

“Dat betreuren wij uiteraard”, aldus het college, dat verder aangeeft dat de maximale toegestane snelheid geen rol heeft gespeeld bij de aanrijding. Volgens de politie ging het om een voorrangskwestie.

Bomen
Hoewel het zicht voor verkeersdeelnemers ter plaatse voldoende is, ontbreekt langs de Midgraaf wel een referentie om te kunnen bepalen wat de snelheid van de kruisende auto is. Door bomen langs de Midgraaf te planten wordt dat aangepakt. Dat gebeurt uiterlijk begin volgend jaar.

Ook wordt tijdens het wegonderhoud later dit jaar zogenoemde ‘bliksemschichtmarkering’ aangebracht en de hellingen van het plateau op het kruispunt Duijlweg-Midgraaf aangepast. De T-splitsingen Broekgraaf-Duijlweg en Noordeveldseweg-Duijlweg krijgen dan ook een plateau.

Smallere rijbaan
Bij het opnieuw asfalteren van de Duijlweg wordt de indeling van het profiel gewijzigd, waarbij de kantstroken aan weerszijden worden verbreed en visueel een smallere rijbaan ontstaat.

Om aantasting van de bermen tegen te gaan worden deze gedeeltelijk voorzien van een vorm van verharding, aldus het college.

Het wegonderhoud is gepland voor najaar 2020, als de Duijlweg niet langer als omleidingsroute voor de werkzaamheden in Babyloniënbroek in gebruik is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 14 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 17 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden