Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Open dag bij Fort Giessen

  •   keer gelezen

GIESSEN • Het prachtig gerestaureerde Fort Giessen opent haar poorten op zaterdag 29 augustus van 13:00 tot 17:00 uur. Iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen.


Er zijn exposities over de geschiedenis van het Fort en de streek tijdens Wereldoorlog I en over de natuur van Altena. Ook draaien er diverse films over de restauratie van het fort en de rol van de forten van Altena in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Verder is het mogelijk om te wandelen over het Fort, te genieten van flora en fauna en met een trekpontje de fortgracht over te steken naar het educatie-park over WOI.

De entree is gratis, bezoekers kunnen vrij rondwandelen. Door strikte inachtneming van coronarichtlijnen van het RIVM zijn niet alle ruimten van het fort toegankelijk. Er zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven.

Fort Giessen is te vinden aan de Giessensesteeg in Giessen. Meer informatie (ook over andere openstellingsdagen): archeo-altena.nl, altenatuur.nl of www.brabantslandschap.nl.

Het fort is ook geopend op zaterdag 12 september (10:00-16:00 uur) en zaterdag 26 september (13:00-17:00 uur).Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier