Proefroeien in een St Ayles Skiff bij WSV Woudrichem.
Proefroeien in een St Ayles Skiff bij WSV Woudrichem. Foto: WSV Woudrichem

Burgemeester en wethouder testen St. Ayles Skiff bij WSV Woudrichem

Algemeen 473 keer gelezen

WOUDRICHEM • Burgemeester Egbert Lichtenberg en Wethouder Peter van der Ven (gemeente Altena) en meer belangstellenden hebben zaterdag in een St. Ayles Skiff geroeid. 

Watersportvereniging Woudrichem organiseerde een proefroeidag. Er werden drie skiffs beschikbaar gesteld en onder begeleiding van ervaren roeiers werd kennisgemaakt met de techniek van het roeien in een skiff.

Bouw
Inwoners van Sleeuwijk zijn begin dit jaar gestart met de bouw van een St Ayles Skiff. De gemeente Altena is samen met de Rabobank hoofdsponsor van deze skiff. Het idee is, dat de 21 dorpskernen per dorpskern een eigen roeisloep bouwen. Vervolgens organiseert iedere dorpskern een regatta (roeiwedstrijd). Hiermee stimuleren zij de verbondenheid tussen de inwoners uit de verschillende dorpskernen, bedrijven en overheid.

Oktober gereed
De verwachting is dat de skiff van Sleeuwijk in oktober gereed zal zijn. Onder de deelnemers van het proefroeien waren onder meer burgemeester Egbert Lichtenberg en wethouder Peter van der Ven (gemeente Altena).

Wie de voortgang van de bouw van de skiff Sleeuwijk wil volgen en/of bereid is tot sponsoring, kan contact opnemen met Pim Kamstra (06-22424560 of pim@factorylab.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden