Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto:

De Stuiter maakt hoorspel van Les Misérables

  •   keer gelezen

UITWIJK • Theatergroep De Stuiter heeft het toneelstuk dat ze dit jaar zouden spelen omgebouwd tot hoorspel. De eerste aflevering van Les Misérables is vanaf vandaag te beluisteren.

Door de maatregelen rondom het coronavirus kon de voorstelling van De Stuiter dit jaar niet doorgaan. "Maar stil zitten, daar doen we niet aan, we heten niet voor niks 'de Stuiter'! Onder leiding van onze regisseur Erik Goetjaer hebben we het stuk wat we dit jaar zouden spelen, Les Misérables naar het boek van Victor Hugo, omgebouwd tot een hoorspel. Spelers en makers hebben daar afgelopen maanden hard aan gewerkt en nu is het zo ver, we zijn klaar! Naast het hoorspel zijn er ook prachtige foto's gemaakt welke onder de tekst zijn gemonteerd", zo schrijft De Stuiter.

Podcast
Vanaf vandaag is hoofdstuk 1 gratis te bekijken en te beluisteren via de website van De Stuiter. Hier staan ook links naar de diverse streamingdiensten en een link naar de podcast. Hoofdstuk 2 en 3 worden in de komende dagen online gebracht.

Over het stuk
Les Misérables is een verhaal over recht, onrecht, liefde & avontuur dat zich afspeelt in het Frankrijk van de 19de eeuw. Het verteld het verhaal van Jean Valjean, een man die na het stelen van een brood 17 jaar in de gevangenis verdwijnt. Na zijn vrijlating probeert hij op het rechte pad te blijven, maar dat wordt het lastig gemaakt door de inspecteur van politie, Javert. Jean Valjean zet alles op alles om zowel Javert als de wereld te tonen dat ieder mens zijn lot in eigen hand heeft.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }