Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat koelt Merwedebrug preventief

Algemeen 599 keer gelezen

GORINCHEM • Vanaf donderdagmiddag 6 augustus worden vier stalen bruggen in Zuid-Holland preventief gekoeld met water.

Het gaat om de Merwedebrug Gorinchem, de Spijkenisserbrug, de Brug over de Noord, en de Stadsbrug Dordrecht. Door te koelen beperkt Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen vanwege de hoge temperaturen.

Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen namelijk uit. Als dit te veel gebeurt kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen koelt Rijkswaterstaat bij voortdurende hoge buitentemperaturen de bruggen. Hiervoor brengt Rijkswaterstaat met pompen en slangen water op de bruggen. Op deze manier wil men hinder voor de (vaar)weggebruiker en schade aan de bruggen voorkomen.

Er gelden geen aanvullende verkeersmaatregelen voor weggebruikers. Wel moet het verkeer rekening houden met water op het wegdek. Via tekstkarren wordt het wegverkeer hierover geïnformeerd. Het vaarwegverkeer kan gewoon doorgang vinden.

Voor de fietsers op de Merwedebrug Gorinchem dekt Rijkswaterstaat de waterslangen op het fietspad af met overrijdbare planken. Er wordt met borden gewaarschuwd. Op de andere bruggen liggen de slangen buiten het bereik van het verkeer.

Rijkswaterstaat houdt alle bruggen gedurende de hitteperiode goed in de gaten. Als het nodig is worden er aanvullende maatregelen genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden