Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: nl.123rf.com

Wandelen én praten over duurzaamheid tijdens #heelhollandhiked

  •   keer gelezen

GIESSEN/WOUDRICHEM • Jongeren uit Altena die over duurzame vraagstukken willen praten, kunnen op 15 en 16 augustus meelopen met #heelhollandhiked.


Vanaf 31 juli wandelen jongeren van de Nationale Jeugdraad drie weken door Nederland om het gesprek aan te gaan over klimaatverandering onder de naam #heelhollandhiked. 

Op 15 augustus lopen ze van Nederhemert Noord via Aalst, Brakel en Poederoijen naar Giessen. Op 16 augustus gaan ze van Giessen over de Maasdijk naar Woudrichem en daarna met het veer over richting Gorinchem. 

Met hun 523 km lange wandeltocht hoopt het team jongeren te spreken die normaal gesproken in het klimaatdebat niet worden gehoord. De gesprekken en ideeën die het team onderweg verzamelt, worden gepresenteerd aan Nederlandse beleidsmakers en op internationale conferenties van de VN.

Zorgen over het klimaat
Jongeren kunnen onderweg vanuit hun eigen woonplaats een stuk meelopen en in gesprek gaan over duurzame vraagstukken. Wat vind je van het onderwerp? Waar maak jij je zorgen over? Wat zijn jouw ideeën? Dat willen de wandelaars graag van jongeren weten.

De definitie van jongeren nemen ze breed: van basisscholieren tot young professionals, iedereen tot dertig jaar is welkom. Wie mee wil lopen, kan zich via heelhollandhiked.com aanmelden.

Experts
De initiatiefnemers willen jongeren laten ervaren wat natuur met je doet en hoe mooi het kan zijn, zelfs dichtbij huis. Daarom lopen er niet alleen jongeren mee, maar ook expert, van beleidsmakers tot boswachters, klimaatpsychologen en duurzame ondernemers. Op 15 augustus sluit Thijs van Holthuijsen van Paddle Against Depression zich aan bij het gezelschap. Hij wil het taboe doorbreken en met jongeren over depressie praten.

Lees volgende week meer in Het Kontakt.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier