Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Tijdelijk onderkomen Regenboog Nieuwendijk nog niet rond

Algemeen 375 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De gemeente Altena voert momenteel gesprekken met een Werkendams bedrijf om units te leveren die leerlingen van basisschool De Regenboog in Nieuwendijk tijdens de nieuwbouw van de school tijdelijk onderdak kunnen bieden.

Bij in ieder geval twee andere partijen werden ook offertes opgevraagd, maar die zaten met een bedrag van zo’n vijf ton ver boven het bedrag dat Altena in gedachten heeft.

In het raadsvoorstel wordt gesproken over een budget van 250.000 euro voor de sloop van het huidige sloopgebouw én de tijdelijke huisvesting. Voor de sloop wordt gerekend op 90.000 euro, zei wethouder Peter van der Ven donderdagavond in de raadszaal.

Zorgpunt
Dus blijft 160.000 euro over voor een tijdelijk onderkomen. “Maar de vraag is of we dat gaan redden. Dat is wel een zorgpunt”, zei Van der Ven.

Om de kosten voor de tijdelijke huisvesting van de Regenboog-leerlingen te drukken, wordt ook een gefaseerde bouw van het nieuwe schoolgebouw onderzocht, waardoor uiteindelijk minder units nodig zijn.

Voor Van der Ven was het de enige onzekerheid in het voorstel, waarmee de gemeenteraad om extra geld gevraagd werd voor de nieuwe Regenboog. 

De nieuwbouw van de basisschool valt 557.000 euro hoger uit dan in eerste instantie geraamd was.

Energieneutraal
Dat komt, doordat de gemeenteraad van Altena in de uitgangspunten voor een nieuw integraal huisvestingsplan vorig jaar bepaald heeft dat nieuwe schoolgebouwen energieneutraal moeten worden.

Alle partijen stemden donderdagavond in met het extra krediet, maar meerdere partijen riepen de wethouder op om bij de zoektocht naar een tijdelijk onderkomen voor de school toch echt binnen de geraamde 160.000 euro te blijven.

Aan het begin van het debat had Arnold van Ooijen, directeur van De Regenboog, nog zijn zorgen geuit over de tijdelijke huisvesting van zijn school. “Dit houdt het proces van nieuwbouw heel erg tegen op dit moment.”

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 6 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 8 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden