Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Stockfoto 123RF

Burgemeester Lichtenberg: ‘Snack Connection heeft adequaat gehandeld’

  •   keer gelezen

GIESSEN • Snack Connection in Giessen, waar vijftien mensen positief getest zijn op het coronavirus, heeft in de ogen van burgemeester Egbert Lichtenberg ‘adequaat’ gehandeld.


Dat zei Lichtenberg dinsdagavond toen hij het nieuws bekend maakte tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Het bedrijf heeft, toen op 29 juni bekend werd dat vijf medewerkers besmet waren, alle protocollen gevolgd en een uitgebreid contactonderzoek ingesteld. In de dagen daarna liep het aantal positief geteste personen op naar vijftien, onder wie drie inwoners van de gemeente Altena en twee echtparen.

Buitengewoon vervelend
Eén werknemer die positief testte op het coronavirus is dinsdag weer aan de slag gegaan in Giessen. De verwachting is dat woensdag een tweede werknemer weer klachtenvrij is en kan beginnen, aldus Lichtenberg, die dinsdagavond de coronabesmettingen bij het bedrijf ‘buitengewoon vervelend’ noemde.

Tegelijkertijd ziet hij het nieuws als een les voor iedereen om ondanks de versoepelingen de hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand in acht te blijven nemen. “Het coronavirus is niet weg. Uitbraken kunnen we alleen voorkomen als we daar allemaal ons steentje aan bijdragen”, sprak de burgemeester.

Alert
De oprichter van Snack Connection is begin april overleden aan corona en dat maakte dat het bedrijf al extra alert was om besmetting van werknemers te voorkomen, vertelde algemeen directeur Eric Schut dinsdagavond.

Zo hielden collega’s al anderhalve meter afstand van elkaar en waar dat niet mogelijk is zijn plastic schermen tussen de werknemers geplaatst, laat een woordvoerder woensdag desgevraagd weten.

Daarnaast zijn er deuropeningen in muren gemaakt, zodat overal eenrichtingsverkeer mogelijk is en hebben werknemers de instructie gekregen om als je iets tegen elkaar moet zeggen, je dat in elkaars oor doet en niet in het gezicht. 

De belangrijkste extra maatregelen houden in dat werknemers voordat ze het pand betreden om te gaan werken worden gecheckt op klachten. Ook wordt hun temperatuur opgenomen. 

Naar huis gestuurd
“Bij de minste klacht van welke aard dan ook word je naar huis gestuurd, moet je een test laten doen en mag je pas weer komen werken als de test negatief is”, aldus de woordvoerder.

Tom Oostra

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier