Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Equus & Ego opent zaterdag de deuren voor publiek.
Equus & Ego opent zaterdag de deuren voor publiek.

Zorgboerderij Equus & Ego in Drongelen opent zaterdag officieel

  •   341 keer gelezen

DRONGELEN • De Drongelense zorgboerderij Equus & Ego opent aanstaande zaterdag 11 juli officieel. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De deuren aan de Eindsestraat 51 zijn van 11:00 uur tot 14:30 uur geopend voor publiek. "Er kan met ons team kennis gemaakt worden en met onze kleine paardenkudde", vertelt Esther Klijn van Equus & Ego. 

"Voor wat te drinken en wat lekkers erbij wordt gezorgd. Ons team en onze vrijwilligers staan iedereen graag te woord en er zullen een tweetal demo's gegeven worden, zodat iedereen een indruk krijgt van wat wij zoal doen. We hopen dat iedereen een stralende zon en goede zin meeneemt, zodat we er met elkaar een feestelijke dag van kunnen maken." 

Eigenlijk stond zaterdag 28 maart als officiële openingsdatum van de zorgboerderij gepland, maar het coronavirus gooide roet in het eten. 

Dagbesteding
Equus & Ego biedt dagbesteding en individuele begeleiding (o.a. coaching en pedagogisch advies) aan kinderen van 7 jaar tot en met ongeveer 23 jaar oud en hun ouders.

Esther studeerde daarvoor mbo Sociaal Pedagogisch Werk en later Pedagogiek op het hbo. Vervolgens rondde ze nog diverse coachopleidingen af en werkte ze bij het Leger des Heils als begeleider van gezinnen, kinderen en jongeren en bij Jeugdbescherming Brabant als gezinsvoogd en in de jeugdreclassering. 

Vorig jaar zegde ze haar baan op om Equus & Ego fulltime uit te breiden als zorgboerderij, waar ze o.a. met de inzet van paarden jongeren weer op weg helpt. "Paarden praten niet en leven in het hier en nu. Ze oordelen ook niet en daardoor zijn ze voor de jongeren die bij Equus & Ego komen al gauw een veilig maatje."

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }