Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
'Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.'
'Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.'

Stichting Leergeld ook belangrijk in crisistijd

  •   75 keer gelezen

REGIO • Ook in deze crisistijd is het belangrijk dat mensen met een laag inkomen een beroep kunnen doen op Stichting Leergeld.

"Juist nu", benadrukt Stichting Leergeld West-Brabant Oost. 

Sinds 2003 ondersteunt Stichting Leergeld West-Brabant Oost kinderen in de leeftijd tussen 4 en 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen, zodat zij mee kunnen doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten, sport en cultuur. 

"Met een team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers zorgen we ervoor dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen - maximaal 130 procent van het bijstandsniveau - niet langs de zijlijn hoeven te staan", zegt regiocoördinator Jan van Straten. "Ons motto is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen."

Daarom kunnen gezinnen uit de gemeente Altena een beroep doen op Stichting Leergeld, die praktische hulp en ondersteuning biedt aan kinderen die dit nodig hebben. "Financiële problemen binnen een gezin mogen geen reden zijn voor een kind om niet deel te kunnen nemen aan sport of een andere activiteiten", stelt Van Straten. 

Laptop en contributie
Denk hierbij aan een laptop voor het thuisonderwijs, een fiets om straks naar de nieuwe middelbare school te fietsen of de contributie voor de plaatselijke sportclubs of culturele verenigingen.

Het kantoor van Stichting Leergeld West-Brabant Oost is te bereiken via info@leergeldwbo.nl. 

Gezinnen uit de gemeente Altena kunnen een aanvraag doen via de website www.kindpakket.nl. Vervolgens wordt dan door een de onze intermediairs contact opgenomen.

Wacht niet te lang
"Als u denkt in aanmerking te komen voor ondersteuning, wacht niet te lang met het doen van een aanvraag", luidt de oproep van Van Straten nog maar eens.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }