Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Eerste schooldag op de Henri Dundant in Wijk en Aalburg na weken thuisonderwijs. De school treft extra veiligheidsmaatregelen, zoals een met roze tape aangegeven vlak waarin alleen de juf mag komen.
Eerste schooldag op de Henri Dundant in Wijk en Aalburg na weken thuisonderwijs. De school treft extra veiligheidsmaatregelen, zoals een met roze tape aangegeven vlak waarin alleen de juf mag komen. (Foto: Marijke Verhoef)

Basisscholen starten met onderwijs op anderhalve meter afstand

  •   459 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De basisscholen in Altena zijn maandag weer begonnen met lesgeven. Uiteraard volgens de coronarichtlijnen van het kabinet, dus zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand.

Op de Henri Dunantschool in Wijk en Aalburg geeft een roze streep het vak aan waar alleen de leerkracht mag komen. Verder draait de school met halve klassen en volgens een continurooster, zodat er zo min mogelijk ouders komen.

Verder moeten de leerlingen vaker hun handen wassen en dus afstand tot juffen en meesters houden. De kinderen vormen bijvoorbeeld op anderhalve meter van de deur een rij, de meester doet vervolgens de deur open en dan kunnen de kids erin.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }