Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Stockfoto 123RF

Coronabesmettingen in Altena blijven gelijk

  •   890 keer gelezen

ALTENA • Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Altena is de afgelopen 24 uur gelijk gebleven.

Net als zaterdag blijft de besmettingsgraad per 100.000 mensen op zondag volgens nieuwe cijfers van het RIVM op 73,2.

In heel Nederland zijn er zondag meer dan 1100 positief geteste mensen bijgekomen. Bij elkaar zijn er nu 10.866 Nederlanders positief getest op het coronavirus COVID-19. 

Het aantal mensen dat overleden is als gevolg van het coronavirus is landelijk met 132 gestegen, waardoor het totaal nu op 771 komt.

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis staat nu op 3.483, een plus van 529 ten opzichte van zaterdag.

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Volgens het RIVM kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

Meer informatie
Het RIVM krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportages. 

Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care (IC intensive care ) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer 80 per dag. 

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD's. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Het aantal sterfgevallen dat gemeld wordt betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan, aldus het RIVM.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }