Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Huisarts in Giessen test positief op coronavirus

  •   keer gelezen

GIESSEN • Huisarts Piet Muilwijk, werkzaam bij de huisartsenpraktijk Giessen-Rijswijk, is positief getest op het coronavirus COVID-19.


"Ik was wat koortsig, hoesterig en grieperig, bij de eerste klachten ben ik gestopt met werken", legt Muilwijk uit op de website van de praktijk

"Als Brabantse zorgverlener is er de mogelijkheid je op corona te laten testen. Dit heb ik gedaan en de test bleek afgelopen vrijdag positief. Dit is gemeld aan de GGD. Inmiddels ben ik weer duidelijk herstellend, maar nog niet de oude. Wanneer ik 24 uur klachtenvrij ben, mag ik weer werken als huisarts."

Telefonisch
De laatste drie dagen voordat hij ziek werd heeft hij 'bijna alleen telefonische patiëntencontacten gehad en veel aan de organisatie gedaan', benadrukt hij.

Het is voor Muilwijk niet duidelijk waar hij het virus heeft opgelopen. "Ik ben oplettend geweest met hygiëne. Het meest waarschijnlijk misschien toch bij het tanken. Veel mensen pakken het tankpistool beet en dit wordt niet gereinigd."

Richtlijnen belangrijk
Het is de huisarts gebleken dat je het virus 'dus ongemerkt makkelijk' op loopt. "Daarom zijn de huidige richtlijnen zo belangrijk. Deze gelden des te meer bij contact met kwetsbaren en ouderen", schrijft Muilwijk.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier