Jelle en Jim de Joode uit Hank zitten op school op De Wilgenhoek. Ze houden zich goed aan het schoolrooster. Gynzy, alles in 1, reken en taal oefenbladen, Squla, en nog meer handige sites. En stipt om 10:00 uur:
Jelle en Jim de Joode uit Hank zitten op school op De Wilgenhoek. Ze houden zich goed aan het schoolrooster. Gynzy, alles in 1, reken en taal oefenbladen, Squla, en nog meer handige sites. En stipt om 10:00 uur: "Ja, mama, we mogen buiten spelen, even pauze." Ik vind het een hele opgave en heb nog meer respect gekregen voor de juffen. Maar onwijs fijn dat ze dit op school zo snel voor elkaar hebben gebokst. Foto: Zillah de Joode
FOTO'S/UPDATE

Altena stort zich op thuisonderwijs

Algemeen 1.039 keer gelezen

ALTENA • Nu ze vanwege het coronavirus niet naar school kunnen, gaan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren thuis aan de slag met hun schoolwerk.

Veel lezers sturen foto's en berichtjes in van hoe het thuisonderwijs in Altena eraan toe gaat deze dagen. "Heel veel respect voor alle leerkrachten die dit nu mogelijk maken", schrijft een van de ouders.

Klik op de foto's voor de achterliggende verhalen.

De scholen zijn dicht, maar dat betekent niet dat kinderen nu vakantie hebben. De school verwacht dat je thuis tijdens de corona-uitbraak aan de slag gaat met online schoolopdrachten. Oh ja, er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden!

Het Kontakt is benieuwd hoe het er op de thuisscholen in Altena aan toe gaat. Laat het ons weten en stuur een foto met berichtje naar redactie.altena@kmp.nl.

Juf Yvonne van De Peppel (Dussen) stuurt aan het begin van de week een bingokaart met opdrachten. Fem Kiewiet vindt het erg leuk om de opdrachten te maken en vervolgens af te mogen strepen. Dit was de opdracht 'maak een tekening van de lente met daarop 8 bloemen'.
Hier eigenlijk het gewone schoolritme. Tussen 8:30 en 9:00 beginnen we met het digitale huiswerk wat ze hebben gekregen. Rond 10 uur even pauze. Dan kunnen ze even buiten spelen. Daarna verder tot de lunchpauze. 's Middags nemen we tijd voor het lezen en na 2 uur kunnen ze gewoon lekker thuis spelen. Ik denk dat ze nu een veel minder leuke leerkracht hebben dan op school. Maar we houden de regelmaat er in.
Levi en Joy Roza uit Andel aan de slag met hun (t)huiswerk voor het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. Heel veel respect voor alle leerkrachten die dit nu mogelijk maken.
Woensdag ging ook voor Luuk (groep 5), Bram en Jens Verbeek (beide groep 2) uit Veen de thuisschool van start. Iedereen moet een nieuw ritme vinden. Mama is ineens ook een beetje juf en de kinderen hebben ineens heel veel vrije tijd. Een uitdaging dus voor iedereen om de dag goed te laten verlopen.
Dit is Tatum van 9 uit Nieuwendijk, maar de kat wil graag de aandacht. Ik vind het soms pittig hoor, als ze iets niet snapt. Ik probeer het uit te leggen, maar vaak wordt ze dan boos, omdat ik het anders doe dan de juf en ze er niet uitkomt. Dus echt met ups en downs hier.
Sven Donkersloot uit Veen maakt thuis zijn huiswerk. Hij zit in groep 7 van de Oranje Nassauschool in Veen. Hulde aan de school, voor alles wat ze in zeer korte periode moesten regelen. De communicatie, en de uitgifte van het huiswerk, top geregeld!
Onze dochter Britt doet gezellig met hond Senna haar huiswerk.
Senna snapt er zelf niet veel van. Ook voor Britt is het soms lastig, maar samen komen we een heel eind. Britt zit in de 6e klas van d'Uylenborch in Almkerk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 13 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden