Afbeelding
update

Eerste tests Beatrixziekenhuis op coronavirus negatief: drie medewerkers en één patiënt niet besmet

Algemeen 1.082 keer gelezen

GORINCHEM • De eerste vier tests op het coronavirus in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem wijzen uit dat er nog geen nieuwe besmettingen zijn.

Zondag werd bekend dat een 49-jarige vrouw uit Nieuwendijk die een week in het Gorcumse ziekenhuis had gelegen besmet is met het coronavirus. Medewerkers die in direct contact zijn geweest met de patiënt en patiënten die gelijktijdig op de intensive care verbleven, zijn inmiddels getest op besmetting met het coronavirus. 'De eerste tests, op drie medewerkers en één patiënt, zijn negatief', meldt het ziekenhuis. 'Dit betekent dat zij niet zijn besmet met het coronavirus.'

De bezoekers- en opnamestop in het ziekenhuis blijft voorlopig van kracht. "Nadat nog eens tien mensen in de zogenoemde eerste ring rond de patiënte zijn onderzocht, volgt een onderzoek naar enkele tientallen mensen in de tweede ring", laat een woordvoerster via de NOS weten. "Het ziekenhuis blijft dicht tot we zeker weten dat ook die uitslagen negatief zijn. We weten niet hoelang het duurt voordat we resultaten hebben."

Bezoeken
Het ziekenhuis is niet in quarantaine. "Natuurlijk mogen bijvoorbeeld ouders die hun kind willen bezoeken dat doen. Patiënten die niet meer ziek zijn, mogen worden ontslagen. We bekijken per patiënt wat de situatie is."

Er liggen nog 69 patiënten in het ziekenhuis. Sinds zaterdagavond zijn 27 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Alle patiënten die dinsdag een afspraak zouden hebben, worden gebeld. De afspraken gaan morgen niet door. Op dit moment wordt onderzocht of de zorgverlening gefaseerd weer op gang kan komen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden