Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Een panoramazicht op Golgotha in Uitwijkse kerk

  •   90 keer gelezen

UITWIJK • In de kerk van Uitwijk wordt een bijzonder kunstwerk tentoongesteld. Het gaat om het 'Panorama Golgotha' van beeldend kunstenaar Paul van Dongen.

Dit is een uitzonderlijke grote ets van meer dan vier meter, in een cirkel opgehangen. Afgebeeld zijn gebeurtenissen rond het sterven van Jezus Christus.

De kijker gaat in het midden van het kunstwerk staan en wordt dan plotseling op ooghoogte omringd door Romeinse soldaten die het lot werpen over Jezus' kleding, Maria die haar zoon gekruisigd ziet, lammen en blinden die net te laat komen en doden die opstaan uit hun graf. Wie begint met kijken, ontdekt steeds meer minutieuze details.

Kleinere etsen
De Tilburgse kunstenaar Paul van Dongen werkte meer dan een jaar aan dit panorama. Ook een aantal kleinere etsen van zijn hand zal in de kerk te zien zijn. Op deze etsen worden verhalen uit de evangeliën afgebeeld die betrekking hebben op de passietijd.

De kunstwerken zijn gratis te bezichtigen op vrijdag 6 maart van 14:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag 7 maart van 10:00 tot 15:00 uur in de protestantse kerk van Uitwijk-Waardhuizen, Kerkplein 2 in Uitwijk.

Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }