Afbeelding
Foto: Rallymaniacs

Toestand Edwin Straver nog steeds kritiek

Sportt 1.034 keer gelezen

RIJSWIJK • De toestand van motorrijder Edwin Straver is onverminderd kritiek. Dat laat zijn familie weten vanuit het Saudi German Hospital in Riyad.

De 48-jarige Straver raakte donderdag in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally ernstig gewond en verkeert nog altijd in levensgevaar.

"Edwin is er slecht aan toe. Het is afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt", laat zijn vriendin Anja weten. Zij was al samen met Stravers ouders, zijn zus en een paar goede vrienden in Saoedi-Arabië voor de finish van de Dakar Rally.

Geen hartslag
Straver kwam in de voorlaatste etappe donderdagochtend ten val. Niet hard, maar hij kwam uiterst ongelukkig terecht. Ongeveer 10 minuten lang heeft Straver geen hartslag gehad.

Artsen ter plaatse hebben hem gereanimeerd. In kritieke toestand is hij vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden