Verantwoordelijk wethouder Peter van der Ven.
Verantwoordelijk wethouder Peter van der Ven. (Foto: Gemeente Altena)

Wethouder houdt overlast Quasar in de gaten

  •   keer gelezen

GIESSEN • Wethouder Peter van der Ven gaat er alles aan doen om overlast door de uitbreiding van het bedrijf Quasar in Giessen voor omwonenden te voorkomen.


Die toezegging deed Van der Ven dinsdagavond, toen een meerderheid van de gemeenteraad het bestemmingsplan, dat de uitbreiding van Quasar mogelijk moet maken, vaststelde.

Het bedrijf wil extra opslagruimte realiseren en daarvoor moeten achter het pand aan de Burgstraat extra parkeerplaatsen komen.

Alleen Burgerstem Altena en Progressief Altena stemden tegen. 

Vrachtwagens
Raadsleden Pauline van den Tol (Burgerstem Altena) en Christian Alderliesten (Progressief Altena) onderschrijven de bezwaren van omwonenden, die o.a. vrezen voor meer verkeersoverlast door ladende en lossende vrachtwagens in de Schoolstraat én de Burgstraat, waar overigens een inrijverbod voor vrachtwagens (met uitzondering van bestemmingsverkeer) geldt.

Omwonenden dienden meerdere zienswijzen op het plan in, maar zonder succes.

"Er alles aan doen om overlast te voorkomen heeft geen enkele juridische consequentie", betoogde Van den Tol, die verder suggereerde dat Quasar beter naar een bedrijventerrein kan verhuizen of wat haar betreft in ieder geval buiten de kern zal moeten uitbreiden. "Omwonenden hebben nu al overlast."

Alderliesten stelde dat de situatie voor de omwonenden met de uitbreidingsplannen 'zeker niet verbeterd wordt'. 

Het was uiteindelijk Rene Hoegee van AltenaLokaal die de wethouder om een toezegging vroeg de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Gesprek
Van der Ven gaf daarbij toe dat de dialoog met de omgeving beter had gekund.

De politiek had hem tijdens de behandeling van het voorstel tijdens de Altenatafel van 26 november gevraagd nog eens om tafel te gaan met Quasar en de bezwaarmakers. "Ik heb bij die gesprekken gezegd dat ik hoop dat het gesprek tussen beide partijen sterker en beter op gang komt", aldus de wethouder dinsdagavond.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten