Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Dierenambulance krijgt cadeaucheque van Meeuwense school

  •   keer gelezen

MEEUWEN • De lokale dierenambulance heeft een cadeaucheque ter waarde van 150 euro van basisschool De Ark uit Meeuwen ontvangen.

De Ark ontving deze cheque, te besteden aan een goed lokaal dierendoel, van het DierenDiploma. De school heeft meegedaan aan de DierenDiploma-winactie en won hiermee, naast de cadeaucheque, ook een gastles van Belle Zimmerman (actrice uit 'Brugklas') en ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens, initiatiefnemer van het DierenDiploma, een digitaal lespakket over huisdieren. Het was een educatieve dag. Alle leerlingen hebben het examen met goed gevolg afgesloten en kregen het officiële DierenDiploma mee naar huis.

Op Werelddierendag en tevens Nationale DierenDiploma Dag volgden zoveel mogelijk scholen door heel Nederland tegelijkertijd het DierenDiploma.

Diervriendelijkste school
In de aanloop naar deze dag hebben verschillende basisscholen op creatieve manier laten zien, hoe diervriendelijk ze zijn. Vele scholen hebben gehoor gegeven door knutsels op te sturen en daaruit is basisschool De Ark te Meeuwen als diervriendelijkste school van Zuid-Nederland gekozen.

Het DierenDiploma lespakket is kosteloos en een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens. De belangrijkste doelstelling van het DierenDiploma is om kinderen te leren verantwoord om te gaan met huisdieren. Zij zijn tenslotte de huisdierenbezitters van de toekomst.

De Nationale DierenDiploma Dag is in het leven geroepen om het DierenDiploma nog bekender te maken. Inmiddels hebben al ruim 566.500 kinderen een DierenDiploma gehaald, het bewijs dat je weet hoe je met huisdieren moet omgaan.

http://www.dierendiploma.nl

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }