Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: ©123RF.COM

Ouderenorganisaties in Altena bundelen krachten

  •   158 keer gelezen

ALTENA • Ouderenorganisaties KBO, PCOB, FNV Ouderen, De Gouden Jaren, De Zalmtrek en De Jeugd van Vroeger hebben de koppen bij elkaar gestoken en een seniorenplatform binnen de gemeente Altena opgericht.

Het nieuwe platform zet zich in voor een 'gezamenlijke belangenbehartiging met betrekking tot het plaatselijke ouderenbeleid'. Door de herindeling hebben de belangenorganisaties voor ouderen gemerkt dat er minder overleg is en dat ze minder invloed kunnen uitoefenen, vertelt Ad de Graaf, voorzitter van het seniorenplatform.

"Dus zijn de ouderen uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het goed is dat er een platform in Altena wordt gevormd, dat op een breed beleidsterrein aan belangenbehartiging doet voor senioren", zegt de Andelnaar.

Wmo
Het platform, waarin alle ouderenorganisaties in Altena zoveel mogelijk vertegenwoordigd zijn, streeft naar een goede samenwerking met de brede adviesraad op het gebied van de Wmo, maar wil daarnaast over tal van andere onderwerpen in gesprek met de overheid.

Inwoners die niet bij een organisatie aangesloten zijn, maar zich wel willen inzetten voor het ouderenbeleid in Altena worden uitgenodigd om contact op te nemen met Ad de Graaf via e-mailadres info@addegraafmedia.nl.

Naast De Graaf zijn ook Wil Drabbe uit Hank (secretaris) en Martin van Wijk uit Genderen (penningmeester) toegetreden tot het bestuur.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }