Silke van der Giessen en Raisa Schoon blokken.
Silke van der Giessen en Raisa Schoon blokken. Foto: John Weeda

Voltena blijft ongeslagen koploper

Sportt 116 keer gelezen

WERKENDAM • De dames van Voltena zijn ook na zaterdag ongeslagen koploper in de Topdivisie.

Pharmafilter US werd in Amsterdam met 1-3 in sets aan de kant gezet. Tijdens het wachten op de wedstrijd viel het de bezoekers al op dat de meiden van het thuisspelende team Pharmafilter US gemiddeld een kop groter waren dan de meiden van IMS/Voltena.

De Werkendamse ploeg was dan ook van plan de meiden uit de hoofdstad een kopje kleiner te maken. Dit viel echter niet mee; lange meiden betekent een hoog blok en in de eerste set had Voltena hier duidelijk moeite mee, zodat de set met 25-21 naar US Amsterdam ging.

Glansrijk
Vanaf set 2 was het antwoord hierop gevonden en samen met goede servicedruk van de Werkendamse meiden betekende dit dat de daaropvolgende drie sets glansrijk werden gewonnen met 20-25, 17-25 en 16-25. Het maximale aantal van drie wedstrijdpunten, en daarmee handhaving als koploper in de Topdivisie, was daarmee een feit. Zelfs het plotseling uitvallen van de libero Britt den Haan in set 4 was geen spelbreker.

In de kantine van de Amstelcampus werden het overwinningsfeestje én de verjaardag van tweede libero Jill Weeda (pas 17 geworden) gevierd. De hoge parkeerkosten en het half uur wachten om de parkeergarage uit te komen konden het overwinningsgevoel niet verpesten.

Voltena handhaaft haar eerste plek in de Topdivisie en neemt het komende zaterdag thuis op tegen nummer 2 Laudame Financials VCN Dames 1 uit Capelle aan den IJssel. Dit team staat één punt achter IMS/Voltena. Publiek is welkom in sporthal De Crosser om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 14 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden